Tandblekning Sundbyberg | Bleka tänderna

När du vill ha hjälp med estetisk tandvård ska du vända dig till oss på Esplanadkliniken. Med vår långa erfarenhet och den senaste utrustning har vi möjlighet att hjälpa dig vid blekning av tänder och annan estetisk tandvård efter dina behov och önskemål.

Hos oss kan du bleka tänderna på ett tryggt sätt

Drömmer du om vitare tänder? Du är inte ensam. Hos oss på Esplanadkliniken kan du få en tandblekning utförd på ett professionellt och säkert sätt.

Alla har olika grundfärg på sina tänder. Tänder kan vara mer eller mindre vita och kan som bekant även skifta åt det gulaktiga hållet. Men det många inte tänker på är att tänder även kan skifta i brunt, blått och grått. En korrekt genomförd tandblekning kan ge dig vitare tänder oavsett vilken skiftning eller missfärgning tänderna har.

Grundlig undersökning för varje tandblekning

När du kommer till vår klinik i Sundbyberg börjar vi med att göra en ordentlig undersökning av dina tänder. Det är viktigt att vi försäkrar oss om att dina tänder är i gott skick. På det sättet minskar risken för fläckar, skador på tandkött och tandilningar.

Medlet vi använder är starkt och kan förvärra redan befintliga skador. Det är därför eventuella hål måste vara lagade och känsliga tandhalsar skyddade. Här är några saker som är viktiga att tänka på innan du ska bleka tänderna.

  • Patienten får inte ha några hål i tänderna.
  • Alla eventuella fyllningar måste vara av god kvalitet.
  • Patienten måste ha friskt tandkött.
  • Inga beläggningar eller tandsten.

Den som bleker tänderna måste vara minst 18 år. Enligt Läkemedelsverket får ej heller gravida eller ammande genomgå en tandblekning.

Hemmablekning

Denna metod passar för dig som vill kontrollera blekningen och själv bestämma hur vita dina tänder ska bli. Vi börjar med att framställa skenor som är gjutna efter din tandrad. Skenorna använder du sedan tillsammans med blekningsmedlet. När vi lämnar över tandblekningskittet ger vi dig noggranna instruktioner om hur du ska genomföra tandblekning hemma.

estetisk tandvård

Klinikblekning

Vill du få hela din tandblekning genomförd på ett besök? Då är en klinikblekning det som gäller. Den tar knappt två timmar och sedan är det klart. Snabbt och smidigt.

Tandblekning Sundbyberg – att tänka på efteråt

Efter tandblekningen är det också några saker som du bör tänka på. För ett långvarigt och bra resultat så ska du inte utsätta tänderna för några missfärgande livsmedel. Kaffe, te, rött vin, rödbetor, blåbär är exempel på detta. Vi avråder även bestämt från tobak i samband med att man ska bleka tänderna.

Lättare biverkningar kan uppstå

Efter en behandling kan vissa personer uppleva ilningar, men dessa brukar försvinna inom ett par dagar. Andra kan drabbas av en viss flammighet och färgskiftningar, men dessa tendenser brukar försvinna inom ett par veckor. Sådan flammighet uppstår på grund av sammansättningen av molekyler i tandbenet och när det blir så kan det ta lite extra tid för färgen att bli jämn.

Intresserad av en tandblekning i Sundbyberg? Välkommen att kontakta oss på Esplanadkliniken vi hjälper dig att bleka tänderna och erbjuder även flera andra estetiska tandbehandlingar.

Låt oss hjälp dig till ditt fina leende!