Behandlingar

Våra tandvårdsbehandlingar

Vid sidan av akuttandvård och allmäntandvård erbjuder vi en rad andra tjänster. Här berättar vi i korthet om våra tandvårdsbehandlingar.Oavsett om det handlar om behandlingar som förbättrar din nattsömn eller ger dig en vackrare tandrad så kan vi hjälpa dig.

  • Allmän tandvård. Grunden i vår tandläkarverksamhet är den allmänna tandvården. Dina tänder undersöks manuellt och med röntgen, vi behandlar plack och tandsten med mera, Vi arbetar även med förebyggande tandvård, där kan våra tandhygienister tipsa om hur du ska ta hand om dina tänder och även matvanor. Vi gör att du kan slippa problem med dina tänder i framtiden.
  • Kirurgi och protetik. Vi kan förbättra din tandhälsa genom att operera bort visdomständer som sitter dåligt. Vi kan även ta bort rotrester och sätta in tandimplantat.
  • Bettfysiologi. Med hjälp av bettfysiologi kan vi hjälpa dig genom att utreda och behandla funktionsnedsättningar i käken som ofta kan orsaka problem som huvudvärk och ont i käkarna. En bettskena kan exempelvis förbättra din vardag.
  • Snarkskena. En bra lösning för dig med snarkningar eller sömnapné. Med en snarkskena korrigerar vi bettet på natten och hindrar därmed tungan från att täppa igenom gommen. en vanlig anledning till snarkningar.
  • Estetisk tandvård. Vi erbjuder flera former av estetisk tandvård som kan förstärka din livsglädje och ditt självförtroende. Skalfasader och tandblekning är två exempel på detta, alltid utfört av kunniga och kompetenta tandläkare med den modernaste tekniken till sitt förfogande.
  • Tandimplantat. Har du förlorat en eller flera tänder? Då är ett modernt tandimplantat den bästa och mest långsiktigt hållbara lösningen. Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot av titan som skruvas fast i käkbenet. På denna rot fäster vi en ny tand som är anpassad till din tandrad, både när det gäller form och färg. Ett tandimplantat är lika lättskött som vanliga tänder och i de flesta fall en bättre ersättning än äldre metoder.
  • Porslinsfasader. Detta är en mycket bra lösning om du har skadat tänderna eller fått fula missfärgningar på grund av rökning eller mycket kaffedrickande. Vi fäster porslinsfasader på skadade tänder och du får ett fint leende som håller länge.

esplanadkliniken behandlingar tandläkarstol

Vi kan förbättra din tandhälsa